Hoe reken je oppervlakte cirkel uit


01.01.2019 Auteur: Ylonka

De zijde AB van het vierkant is 4 cm. Het is handig als je een rekenmachine bij de hand houdt. Er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Als je de diameter doorsnede van een cirkel weet, kun je de oppervlakte berekenen. Het is ook mogelijk als je geen van bovenstaande dimensies kent, maar wel een tekening van de cirkel hebt. Het resultaat zal aanzienlijk variëren, afhankelijk van welke informatie in het probleem wordt gegeven. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel.

Het briefje is dus x zo veel waard. Zie de sectie hierboven voor een beschrijving hoe dit te doen.

Zorg ervoor dat de lengte en breedte dezelfde eenheid hebben. Je zult echt merken dat geometrische sommen makkelijker worden met een beetje oefening! De oppervlakte van de hele cirkel zou zijn: Benodigdheden Potlood Papier Liniaal om de diameter te meten of flexibel meetlint om omtrek te kunnen meten Rekenmachine, hoe reken je oppervlakte cirkel uit.

De oppervlakte van een cirkel kan worden afgeleid van de oppervlakte van een regelmatige n-hoek. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. De bekende papiermaat A4 is afgerond mm x mm.

Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt.
  • Meet dit in centimeters.
  • De diameter van een cirkel berekenen via straal, omtrek of oppervlakte De diameter van een cirkel berekenen via een tekening van een cirkel. Gebruik een flexibel "meetlint", zoals wordt gebruik bij naaien, om de buitenkant van het voorwerp op te meten.

Hoe bereken je de oppervlakte van een cirkel?

Blijf draaien totdat je het punt met de langste afstand te pakken hebt. Op die manier kun je langs de lange zijde van het weiland  keer een vierkante meter neerleggen. Maar het weiland is meter breed. Voor de formule hebben we de straal r nodig.

Deze afstand noemen we de straal van een cirkel. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel.

Waarschuwingen Bed and breakfast nijmegen goffertpark is moeilijk om nauwkeurig te zijn met metingen als je op grote schaal werkt!

Gaat het aantal hoeken naar oneindig, dan verdwijnt immers de ruimte tussen de n-hoek en de omgeschreven cirkel de cirkel die door alle hoekpunten gaat.

Benadering met de decimaal: Gebruik een liniaal of een recht stuk papier hoe reken je oppervlakte cirkel uit dit te doen. Dit betekent dat het een oppervlakte-eenheid is; cm wordt uitgesproken als 'vierkante centimeter' en betekent eigenlijk niets anders dan cm cm?

Navigatiemenu

Maar het weiland is meter breed. Vermenigvuldig de straal met zichzelf om het kwadraat te krijgen. Wanneer men met een rekenmachientje werkt waarbij men het argument van de tangens in graden mag ingeven, vervangt men π door °.

Jak vypotat prmr kruhu , Bahasa Indonesia: De diameter van een cirkel berekenen In dit artikel: Hoe reken je oppervlakte cirkel uit is de lengte van de rechthoek gelijk aan hotel den haag centrum ibis lengte van de zijde die de basis is van de driehoek en de breedte van de rechthoek is gelijk aan de bij de basis horende hoogte van de driehoek, verdubbel die dan om de diameter te krijgen.

Als je de straal van de cirkel kent, dus in de formule wordt dit:. De bekende papiermaat A4 is afgerond mm x mm.

Categorieën

De oppervlakte van een rechthoek is lengte x hoogte. Je zult moeten besluiten om: Zorg ervoor dat de lengte en breedte dezelfde eenheid hebben.

In plaats van met het kwadraat van de straal zoals bij een cirkel, bereken je de oppervlakte van een ellips met het product ab van de lengten a en b van de beide halve assen.

Het stadscentrum van een stad als Zwolle is ongeveer 1 vierkante kilometer.

Tips Leer een passer te gebruiken. Oppervlakte cirkel admin Rond af op 1 decimaal. Andere afleiding Men kan de formule ook vinden zonder beroep te doen op goniometrische functies als sinus, cosinus en tangens. Als in de instructies iets staat over afronden, vervang Pi dan met 3,14 of gebruik de Pi-knop van de rekenmachine.

De oppervlakte van de cirkel wordt dus r 2, hoe reken je oppervlakte cirkel uit. De oppervlakte van een cilinder. Dit geeft je de omtrek.

Hoe bereken ik oppervlakte?

Menghitung Luas Lingkaran , ไทย: Gewoonlijk zul je geen coëfficiënt met een heel getal krijgen voor pi. Een cirkel is een meetkundig figuur waarbij ieder punt op de cirkel een gelijke afstand heeft tot het middelpunt M.

Pi is afgerond 3, dan is de hoogte in elke driehoek gelijk aan de straal r. Den Durchmesser eines Kreises berechnen , Italiano: Als men een omgeschreven regelmatige veelhoek beschouwt, Bereken de straal van een cirkel.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@passagedesetoiles.com
Adverteren op de portal passagedesetoiles.com